Huiszoeking bij voormalig MFK-minister Constancia

WILLEMSTTAD - De politie heeft vanochtend huiszoekingen verricht bij ex-minister Jacintha Constancia, haar moeder en de man van haar moeder. Dat gebeurde in Boca Sami.
 
Het Openbaar Ministerie bevestigt wel de huizoekingen, maar wil niet zeggen of het gaat om de ex-minister en/of haar familie. Maar het MFK-parlementslid heeft de huiszoekingen op sociale media zelf wel bevestigd.
 
De invallen hebben te maken met het onderzoek ‘Dubnium’ naar oplichting, valsheid in geschrifte, verduistering en witwassen. Daarbij zou het Bureau Ziektekosten Voorziening (BZV) slachtoffer zijn. Ook werden huiszoekingen gedaan in de omgeving van Koraal Specht, Brievengat, Mahuma en Bonam. Daarbij is de 43-jarige G.H.J.B. aangehouden. Of Jacintha Constancia verdachte is in de zaak, is niet bekend.
 
Persbureau Curacao
 
Related article:

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.