Stand van zaken civiele enquête Overheids-NV’s

WILLEMSTAD – Naar verwachting zal de onderzoeker van de enquête-zaak tegen Overheids-NV’s , prof. mr. Huub Willems, medio juni 2016 het definitieve uitslag uitbrengen. In eerste instantie zou dit half mei 2016 plaatsvinden.
 
In de enquête-zaak tegen de Overheids-NV's heeft prof. mr. Willems op 31 maart jl. een concept-verslag beschikbaar gesteld aan de advocaten van de partijen en belanghebbenden. Deze hebben een maand de tijd gekregen om commentaar daarop bij de onderzoeker in te leveren. Recentelijk heeft prof. mr. Willems het Hof bericht dat de advocaat van Refineria di Kòrsou (RdK) heeft verzocht om een verlenging van de termijn voor reactie met vier weken vanwege – kort gezegd – de ingewikkeldheid van de materie en de omvang van het concept-rapport.
 
De onderzoeker heeft het verzoek om verlenging van de termijn voor een reactie redelijk geacht en heeft daarmee ingestemd. Dat betekent dat het commentaar nu uiterlijk eind mei 2016 bij prof. mr. Willems moet zijn ingeleverd.
 

Het OM wordt in deze zaak vertegenwoordigd door advocaat-generaal Anton van der Schans. Advocaat Karel Frielink van BZSE Attorneys vertegenwoordigt Aqualectra in deze. Chris de Bres van HBN Law is raadsman van Curacao Oil en Cuacao Gas. Dave Liqui-Lung vertegenwoordigt Rifeneria di Korsou. Verder worden Gerrit Schotte in deze zaak bijgestaan door Douwe Boersema en P van der Korst, en Oswald van der Dijs en Ray Treurniet door Daniel Zahavi en Lieke Timmer.

Related articles:

Hoger onderzoeksbudget in onderzoek tegen overheids-NV's

Beschikking Hof inzake enquete-procedure overheids-nv's

Zitting enqueteverzoek overheids nv's

Pleidooi AG inzake verzoek enquete overheids NV's

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.