Bestuurder dodelijk ongeluk in "bewaring"

WILLEMSTAD - De Rechter-commissaris (RC) heeft vandaag de "bewaring" bevolen van de man R.H. (Nederland, 1981). Dit op vordering van de Officier van Justitie van het OM Curaçao.
 
R.H. was op 9 augustus de chauffeur van het dodelijk rijongeval bij Kolonia op Band'abou waarbij een Duiste toerist is omgekomen. R.H. reed, zo blijkt uit onderzoek, onder invloed van alcohol.
 
Volgens de RC is er sprake van een gewichte reden van maatschappelijke veiligheid die de onverwijlde vrijheidsontneming van de man noodzakelijk acht.
 
Over 16 dagen zal R.H. wederom worden voorgeleid bij de RC.
 
Related article:

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.