Levenslange schorsing advocaat Bram Moszkowicz

NETHERLANDS - De Raad van Discipline heeft dinsdag uitspraak gedaan in de zaak tegen advocaat Bram Moszkowicz. De strafpleiter wordt door de Raad van het tableau geschrapt. Dit betekent dat de raad voornemens is hem uit de advocatuur te zetten.

 
De deken van de Orde van Advocaten heeft de zaak bij de raad aangebracht. De deken, Germ Kemper, noemde Moszkowicz vorige maand ongeschikt voor zijn vak.
 
Kemper vroeg vorige maand een schorsing van een jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De Raad van Discipline heeft echter de zwaarste sanctie opgelegd omdat de klachten 'ernstig en talrijk' zijn. Moszkowicz heeft de regels 'stelselmatig overtreden, de belangen van cliënten ernstig verwaarloosd en zich aan het wettelijk toezicht onttrokken'. Deze zware maatregel is dit jaar acht keer eerder opgelegd.
 
Bram Moszkowicz wordt verweten grote hoeveelheden contant geld van cliënten te hebben aangenomen zonder dit te melden bij de deken van de Orde van Advocaten.
 
De bekende strafpleiter zou ook voorschotten van cliënten niet hebben terugbetaald. Verder deed hij te weinig om zijn vakkennis op peil te houden en was zijn administratie niet op orde.
 
De tuchtrechter verwacht niet dat Moszkowicz zijn leven snel zal beteren, ook al omdat hij zich niets heeft aangetrokken van eerdere veroordelingen. Moszkowicz was zelf niet aanwezig bij de uitspraak.
 
Hij laat via zijn raadsman Gabriël Meijers weten dat hij in beroep gaat tegen de uitspraak bij het Hof van Discipline. Hiervoor heeft Moszkowicz 30 dagen de tijd. Dat betekent dat Moszkowicz de komende tijd aan de slag kan blijven als advocaat.
 
Moszkowicz was ook verwikkeld in een fiscale zaak. De Belastingdienst had hem voor bijna 4 ton aan boetes opgelegd vanwege belastingontduiking. Moszkowicz zei maandag dat hij een schikking met de fiscus heeft getroffen.
 
Related article:
 

Minister Dekker kondigt nieuw wetsvoorstel mediation aan

DEN HAAG - Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigt aan met een nieuw wetsvoorstel te komen om de mediationmarkt te reguleren. Hij wil onder meer een register voor beëdigde mediators invoeren.

Strafzaak over fatale marineduik Curaçao stilgelegd in afwachting van zaak nabestaanden

ARNHEM - De strafzaak over de duikoefening op Curaçao waarbij in 2015 een 23-jarige marineduikster overleed, wordt stilgelegd. De nabestaanden zijn het niet eens met de aanklacht en stappen eerst naar het gerechtshof.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.