Afscheid Gouverneur Goedgedrag

WILLEMSTAD — “Mijn tijd als gouverneur zit erop, er rest mij niets meer dan danki te zeggen.” Zo nam Frits Goedgedrag gisteravond afscheid als gouverneur van Curaçao tijdens een speciaal voor hem gehouden receptie in Fort Amsterdam.

 
Goedgedrag is in totaal tien jaar gouverneur geweest, eerst van de Nederlandse Antillen en sinds 10-10-‘10 van Curaçao.
 
Het afscheid van Goedgedrag heeft alles te maken met zijn gezondheid. Hij zal op waarneembasis worden opgevolgd door Adèle van der Pluijm-Vrede, totdat de nieuwe Curaçaose regering een voordracht voor een nieuwe gouverneur heeft ingediend.
 
Officieel was 24 november de laatste werkdag van Goedgedrag als gouverneur. Daarvoor was hij geruime tijd ziek. Op 27 september moest hij in verband met hartklachten voor medische behandeling naar de Verenigde Staten. Eind oktober diende Goedgedrag zijn ontslag in, nadat hij tot de conclusie was gekomen dat de problemen met zijn gezondheid een volledige invulling van het ambt van gouverneur in de weg stonden.
 
In zijn laatste nationale rede nam Goedgedrag op 24 november afscheid van het volk van Curaçao. Gisteren was er een receptie voor genodigden in Fort Amsterdam. In zijn toespraak bedankte hij de aanwezigen uitvoerig voor de steun, vriendschap en samenwerking die hij in de afgelopen jaren heeft ondervonden. “Ik ben dankbaar voor de tijd dat ik jullie gouverneur was en dat ik hieraan kon voldoen in de afgelopen tien jaar. Ik heb mooie herinneringen aan tal van vruchtbare ontmoetingen en gesprekken die ik met jullie heb gehad. Bedankt voor jullie steun. Bedankt voor jullie betrokkenheid. Vooral bedankt aan iedereen die bezorgdheid heeft geuit over mijn gezondheid en welzijn.”
 
Goedgedrag stond ook stil bij de talrijke ontmoetingen die hij heeft gehad met verschillende regeringen en de premiers met wie hij heeft kunnen samenwerken. “Het met jullie samenwerken ging altijd heel erg vriendelijk en gepaard met heel erg veel humor.” Ook sprak Goedgedrag zijn tevredenheid uit over tal van concerten die in het gouverneurspaleis hebben plaatsgevonden en waaraan verschillende jonge musici hebben meegedaan. “Ik ben blij dat ik muziek en en cultuur op deze manier heb kunnen promoten. Ik ben er trots op dat ik betrokken was bij de vorming van een nieuw land en dat ik heb kunnen meedenken over het idee.”
 
Aan het einde van zijn toespraak riep Goedgedrag zijn toehoorders op om ‘onderweg naar huis’ aandacht te besteden aan alles waar zij dankbaar voor waren. Hij citeerde hierbij de Heilige Paulus: “Schenk aandacht aan alles wat waar is, alles wat edel is, alles wat rechtvaardig is, alles wat zuiver is, alles wat lieflijk is, alles wat eervol is, kortom, aan alles wat deugdzaam is en lof verdient.”
 
(Amigoe)
 
Related article:
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.