Breaking news: EBS-topman Duiker wordt ontslagen

PARAMARIBO - De op non-actief gestelde waarnemend directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Willy Duiker, zal worden ontslagen. Dit besluit is vanavond genomen door de algemene vergadering van aandeelhouders.
 
Duiker is in voorarrest rond de mega-corruptiezaak die onderzocht wordt door het Openbaar Ministerie. 
 
De vergadering werd namens de aandeelhouder, de Staat Suriname, voorgezeten door minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. Starnieuws verneemt dat Duiker ontslagen wordt op basis van imagoschade die het bedrijf heeft geleden. Op basis van het onderzoek kan hij niet worden ontslagen, omdat er nog geen vonnis is uitgesproken door de rechter. 
 
Nadat Duiker in verzekering was gesteld, heeft zijn verdediging er alles aan gedaan om hem op vrije voeten te krijgen. Verzoeken tot invrijheidstelling hebben niet geleid tot zijn vrijlating. De aandeelhouder moest op basis van de statuten een besluit nemen over verdere stappen. Indien dat niet zou gebeuren, moest zijn contract worden afgekocht. Dit is eerder gebeurd bij de toenmalige directeur van EBS, Kenneth Vaseur. Ook hij is in verzekering gesteld in deze zaak.
 
Bron: Netwerk Starnieuws Suriname
 
Related articles;
 

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.