Breaking news: EBS-topman Duiker wordt ontslagen

PARAMARIBO - De op non-actief gestelde waarnemend directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Willy Duiker, zal worden ontslagen. Dit besluit is vanavond genomen door de algemene vergadering van aandeelhouders.
 
Duiker is in voorarrest rond de mega-corruptiezaak die onderzocht wordt door het Openbaar Ministerie. 
 
De vergadering werd namens de aandeelhouder, de Staat Suriname, voorgezeten door minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. Starnieuws verneemt dat Duiker ontslagen wordt op basis van imagoschade die het bedrijf heeft geleden. Op basis van het onderzoek kan hij niet worden ontslagen, omdat er nog geen vonnis is uitgesproken door de rechter. 
 
Nadat Duiker in verzekering was gesteld, heeft zijn verdediging er alles aan gedaan om hem op vrije voeten te krijgen. Verzoeken tot invrijheidstelling hebben niet geleid tot zijn vrijlating. De aandeelhouder moest op basis van de statuten een besluit nemen over verdere stappen. Indien dat niet zou gebeuren, moest zijn contract worden afgekocht. Dit is eerder gebeurd bij de toenmalige directeur van EBS, Kenneth Vaseur. Ook hij is in verzekering gesteld in deze zaak.
 
Bron: Netwerk Starnieuws Suriname
 
Related articles;
 

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.