Breaking news: EBS-topman Duiker wordt ontslagen

PARAMARIBO - De op non-actief gestelde waarnemend directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Willy Duiker, zal worden ontslagen. Dit besluit is vanavond genomen door de algemene vergadering van aandeelhouders.
 
Duiker is in voorarrest rond de mega-corruptiezaak die onderzocht wordt door het Openbaar Ministerie. 
 
De vergadering werd namens de aandeelhouder, de Staat Suriname, voorgezeten door minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. Starnieuws verneemt dat Duiker ontslagen wordt op basis van imagoschade die het bedrijf heeft geleden. Op basis van het onderzoek kan hij niet worden ontslagen, omdat er nog geen vonnis is uitgesproken door de rechter. 
 
Nadat Duiker in verzekering was gesteld, heeft zijn verdediging er alles aan gedaan om hem op vrije voeten te krijgen. Verzoeken tot invrijheidstelling hebben niet geleid tot zijn vrijlating. De aandeelhouder moest op basis van de statuten een besluit nemen over verdere stappen. Indien dat niet zou gebeuren, moest zijn contract worden afgekocht. Dit is eerder gebeurd bij de toenmalige directeur van EBS, Kenneth Vaseur. Ook hij is in verzekering gesteld in deze zaak.
 
Bron: Netwerk Starnieuws Suriname
 
Related articles;
 

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.

Gezaghebber Bonaire wordt niet vervolgd

KRALENDIJK - De gezaghebber van Bonaire, de heer E.E. Rijna, wordt door het Openbaar Ministerie niet vervolgd wegens overtreding van vergunningvoorschriften door het bedrijf Bon Recycling BV.