Levenslang voor moord op echtpaar King St. Maarten

PHILIPSBURG (ANP) - De rechtbank in Philipsburg heeft woensdag drie mannen veroordeeld voor de moord op het echtpaar Michael en Thelma King op 19 september vorig jaar. De hoofddader kreeg levenslang voor het doodsteken van het echtpaar.

 
Mike en Thelma King (57 en 53 jaar), die een appartement op het eiland hadden, werden 's nachts gedwongen bezittingen af te staan en geld uit de kluis te halen en daarna doodgestoken.
 
De pas achttienjarige Jeremiah Chevon Mills werd als medeplichtige veroordeeld tot achtentwintig jaar. Een tweede medeplichtige, de eenentwintigjarige Jamal Jefferson Woolford, kreeg tweeëntwintig jaar gevangenisstraf. 
 
Familie en vrienden van het vermoorde echtpaar, onder wie Michael King's broers Todd en Finley en zuster Karen, waren tevreden met de uitkomst van het strafproces, al moesten ze nog eenmaal de gestoorde houding van de negenentwintigjarige Johnson - een voormalige beveiligingsbeambte, automonteur en bouwvakker - tolereren.
 
Bij het verlaten van de rechtszaal keek de moordenaar naar de familie met een grote glimlach op zijn gezicht. De drie mannen zijn ook veroordeeld voor een overval op het Happy Star restaurant (gepleegd enkele uren voor de dubbele moord), afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving.
 
De advocaten van de drie zijn Brenda Brooks van Brooks & Associates, Shaira Bommel van Sulvaran & Peterson en
Safira Ibrahim van Gibson & Associates op Sint Maarten. Zij hebben al aangekondigd in hoger beroep te gaan.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.