Adres premier leidt tot aanklacht advocaat

ORANJESTAD — Bureau Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister (Censo) heeft tegen advocaat Anthony Ruiz een klacht ingediend bij de Orde van Advocaten. Ruiz zou documenten van het bevolkingsregister hebben doorgespeeld aan dagblad Solo di Pueblo.

De advocaat vindt echter dat hij niets verkeerd heeft gedaan.

Ruiz geeft aan dat Solo di Pueblo van iedereen die aanwezig was tijdens de behandeling van de rectificatiezaak van Eduardo Croes tegen premier Mike Eman (AVP) het uittreksel van de premier in handen had kunnen krijgen. Hij beschuldigt de premier ervan hem te willen intimideren. Immers, Censo valt onder de premier en nu is het die instantie die een klacht heeft ingediend.

De discussie gaat over het adres van premier Eman. In het bevolkingsregister staat als adres Jacob Catsstraat, terwijl de premier in Marisol Building woont. Dit gegeven werd al tijdens en vlak na de rechtszaak door politieke opponent MEP uitgespeeld in de media. De premier zou dus een vals adres hebben opgegeven, want hij woont dus elders en dat werd uiteindelijk ook breed in de MEP-gezinde krant Solo di Pueblo uitgemeten. Advocaat Ruiz wordt nu dus verweten dat hij de adresgegevens van de premier heeft gelekt. MEP stuurde immers op twee momenten, 5 en 11 juli, het uittreksel van Eman naar de media.

In zijn verweer zegt Ruiz dat hij en de advocaat van de premier in de rectificatiezaak, Charles van Esch, akkoord waren gegaan met het vrijgeven van informatie aan de pers. Amigoe was aanwezig bij de behandeling van het kort geding. Na de behandeling gaven zowel Ruiz als Van Esch een kopie van hun pleitnota’s aan Amigoe, op verzoek. Bij deze pleitnota’s zaten echter geen bijlagen, zoals een uittreksel van Eman. In de pleitnota van Ruiz staat wel de informatie over Eman’s adres en zijn werkelijke verblijf.

MEP-leider Evelyn Wever-Croes, zus van Eduardo Croes die premier Eman dus had aangeklaagd, zegt dat de premier slechts uit is op wraak. Want het was dus haar partij die de uittreksel van Eman naar de media stuurde. Ze vraagt zich dan ook af waarom advocaat Ruiz wordt vervolgd. Onafhankelijk Statenlid Booshi Wever reageert ook op de kwestie. Hij meent dat met deze aanklacht de aandacht wordt afgeleid van het feit dat premier Eman heeft ‘gekonkeld’ met zijn adres.

Ruiz moet zich in ieder geval op 21 augustus bij de Orde van Advocaten verantwoorden.

(Amigoe)

Related articels:

- Premier houdt vast aan beschuldiging familie Croes

- Premier Eman moet rectificeren


 

 

  

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.