Advocaat in witwaszaak tegen Van Rey wraakt rechters

ORANJESTAD — De Roermondse advocaat Marcel Tijssen heeft afgelopen week een rechter en een rechter-commissaris gewraakt in de witwaszaak tegen Hennie van Rey.
 
Ze zijn volgens de advocaat buiten hun boekje gegaan bij inbeslagname van documenten op zijn kantoor. De wrakingskamer buigt zich over het verzoek van advocaat Tijssen.
 
Dat meldt de Nederlandse nieuwssite 1Limburg. Advocaat Tijssen speelt volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) een opmerkelijke rol in de witwasaffaire rond Van Rey. De hypotheek die Tijssen heeft genomen op de privé-woning van een medeverdachte zou niet pluis zijn, aldus justitie. Deze hypotheekconstructie is één van de aanwijzingen voor grootschalig en langdurig witwassen door de hoofdverdachte Hennie van Rey, zo bleek eerder.
 
Van Rey wordt samen met zijn ex verdacht van het witwassen van miljoenen euro’s. In de periode van 1 juni 2013 tot en met 30 juni 2015 zijn tien koelcontainers met kippenvlees van het Nederlandse bedrijf Castimex, waarvan Hennie van Rey eigenaar is, naar Aruba vervoerd. Het OM denkt dat bij deze transporten in totaal meer dan 23 miljoen euro aan contant geld, ruim 46 miljoen florin, is verplaatst. Ramon Helgers, eigenaar van het bekende restaurant Madame Janette, fungeerde volgens justitie hierbij als contactpersoon van vriend en zakenpartner Van Rey. De containers werden vanuit Castimex verstuurd naar Arubras, een Arubaanse detail- en groothandel in voedsel.
 
De zaak kwam aan het licht toen in juni van dit jaar een container met 2,8 miljoen euro aan contanten op Aruba werd onderschept. Van Rey, Helgers en een andere verdachte, Rupert G, werden toen ook aangehouden. Van Rey werd aan Nederland uitgeleverd en Helgers en G. moeten zich hier voor de rechter verantwoorden. De Arubaanse behandeling van de rechtszaak is naar verwachting op 5 februari 2016.
 
 
Related articles:
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.