Hof schorst directeur havenbedrijf Sint Maarten

PHILIPSBURG - Donderdag 14 juni 2018, heeft het Hof uitspraak gedaan in de civiele enquêtezaak die het Openbaar Ministerie (OM) heeft aangespannen tegen het havenbedrijf van Sint Maarten.
 
Het Hof heeft het verzoek van het OM om de directeur van het havenbedrijf te schorsen toegewezen.
 
De schorsing van de bestuurder was een van de verzoeken van het OM. Het verzoek was dat de directeur met onmiddellijke ingang wordt geschorst. De bestuurder was al op non-actief gesteld. Door de schorsing verliest hij formeel de bevoegdheid om de vennootschappen van het havenbedrijf te vertegenwoordigen.
 
Het OM had het Hof ook verzocht een onderzoek te bevelen en andere voorzieningen te treffen. Daarover heeft het Hof nog niet beslist. Op een aangekondigde zitting van donderdag 13 december 2018 zullen deze verzoeken om 10.00 uur besproken worden.
 
In dit verband heeft het Hof overwogen dat het optreden van het OM al op een aantal punten effect heeft gehad. Er zijn al andere bestuurders en commissarissen benoemd en er is een klokkenluidersregeling ingevoerd. Het Hof geeft het havenbedrijf de gelegenheid verdere maatregelen te treffen om het beleid en de gang van zaken bij het havenbedrijf te verbeteren.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.