Schuldeisers Tierra del Sol positief over ontwerpakkoord

ORANJESTAD — De overgrote meerderheid van schuldeisers heeft vertrouwen in het plan voor terugbetaling van schulden van het in surseance verkerende Tierra del Sol (TDS).
 
Een ontwerpakkoord daartoe werd gisteren tijdens de crediteurenvergaderingaangenomen. De rechter buigt zich nog over het akkoord en beslist op 28 augustus of het plan realistisch en haalbaar is. Zo niet dan kan het bedrijf alsnog failliet verklaard worden.
 
De stemming voor het ontwerpakkoord bestond uit een tweestappentoets. Een ruimemeerderheid (tweederde) moest instemmen met het akkoord en daarnaast moesten deze stemmers gezamenlijk een grote meerderheid (75 procent) van de uitstaande schuldvertegenwoordigen. Bij beide metingen heeft 83 procent van de schuldeisers positief ingestemd met het ontwerpakkoord. Bewindvoerder Randolph van Eps geeft aan dat schuldeisers die niet aanwezig waren of geen stem hadden uitgebracht automatisch golden als een tegenstem.
 
Daarbij waren er één of twee crediteuren die zich onthielden van hun stem. Volgens de bewindvoerder betreft het een hoog percentage stemmers die instemmen met het ontwerpakkoord, wat aangeeft dat er vertrouwen is in TDS.
 
Maar voor het faillissement volledig van de baan is, moet er juridisch akkoord worden gegeven.
 
De rechter buigt zich over vragen als of TDS het beste akkoord heeft geboden wat mogelijk is, of een mogelijk failliet niet meer op zal leveren en of het akkoord voldoende gewaarborgd is.
 
Over deze bevinden doet het gerecht 28 augustus uitspraak.
 
(Amigoe)
 
Randoplh van Eps is advocaat en partner bij VanEps Kunneman VanDoorne.
 
Related articles:

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.