Twee broers 'dreigvideo' weer vrij

WILLEMSTAD – De rechter-commissaris heeft vandaag de aanhouding van de broers, die vlak na de moord op Helmin Wiels een dreigvideo op youtube zouden hebben geplaatst, niet verlengd. De broers zijn weer op vrije voeten. Zij moeten zich morgen melden bij de reclassering, meldt het OM.
 
Verder moeten de broers meewerken aan psychologisch onderzoek en direct school en werk hervatten. De mannen werden op dinsdag 7 mei aangehouden in verband met de verspreiding op YouTube van een video waarin ze aankondigen dat de moord op Wiels de eerste van een reeks is.
 
Helmin Wiels werd zondag 5 mei bij Marie Pampoen doodgeschoten.
 

Minister Dekker kondigt nieuw wetsvoorstel mediation aan

DEN HAAG - Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigt aan met een nieuw wetsvoorstel te komen om de mediationmarkt te reguleren. Hij wil onder meer een register voor beëdigde mediators invoeren.

Strafzaak over fatale marineduik Curaçao stilgelegd in afwachting van zaak nabestaanden

ARNHEM - De strafzaak over de duikoefening op Curaçao waarbij in 2015 een 23-jarige marineduikster overleed, wordt stilgelegd. De nabestaanden zijn het niet eens met de aanklacht en stappen eerst naar het gerechtshof.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.