Twee broers 'dreigvideo' weer vrij

WILLEMSTAD – De rechter-commissaris heeft vandaag de aanhouding van de broers, die vlak na de moord op Helmin Wiels een dreigvideo op youtube zouden hebben geplaatst, niet verlengd. De broers zijn weer op vrije voeten. Zij moeten zich morgen melden bij de reclassering, meldt het OM.
 
Verder moeten de broers meewerken aan psychologisch onderzoek en direct school en werk hervatten. De mannen werden op dinsdag 7 mei aangehouden in verband met de verspreiding op YouTube van een video waarin ze aankondigen dat de moord op Wiels de eerste van een reeks is.
 
Helmin Wiels werd zondag 5 mei bij Marie Pampoen doodgeschoten.
 

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.