Venezuela levert verdachte cashkip-zaak uit aan Aruba

ORANJESTAD - José de S., verdachte in het witwasproces rondom de Roermondse vleeshandelaar Hennie van Rey, is uitgeleverd door Venezuela aan Aruba.
 
Met de uitlevering van S. heeft justitie eindelijk alle verdachten in het kapcashproces 'binnen'.
 
José de S. smeekte zelf om zijn uitlevering. "Met achttien man zat hij in een cel van vier bij vier meter. Hun behoefte moesten ze in een hoekje van de cel doen en de gevangenen werden niet gelucht", vertelt advocaat Chris Lejuez. "Hij heeft zelfs aangeboden om zijn eigen vliegticket naar Aruba te betalen om de Venezolaanse justitie over te halen om hem versneld uit te leveren, maar zijn smeekbedes waren aan dovemansoren gericht."
 
De witwaszaak kwam in juni vorig jaar aan het licht toen justitie een zeecontainer onderschepte met kiprollades waarin 2,8 miljoen euro aan biljetten was verwerkt. De container was afkomstig van het Roermondse vleesbedrijf Castimex, toen nog eigendom van Hennie van Rey.
 
Justitie arresteerde diezelfde dag naast Van Rey ook de in Herten geboren Ramon H. en Rupert G. Het Openbaar Ministerie verdenkt de mannen ervan dat ze meerdere keren drugsgeld vanuit Nederland via Aruba naar Venezuela hebben verscheept. José de S. kwam later in beeld als de persoon die de zaken regelde in het Latijns-Amerikaanse land.
 
Ramon H. en Rupert G. mogen hun strafproces in vrijheid afwachten. Ook Hennie van Rey werd begin dit jaar voorlopig vrijgelaten, op borgtocht van een bedrag van 100.000 euro.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.