Wraking rechter Irma Lips in zaak Babel

WILLEMSTAD — Rechter Irma Lips werd vanochtend door advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran van advocatenkantoor Sulvaran & Peterson gewraakt in de zaak Babel tegen de verdachten Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs.
 
Sulvaran, advocaat van Schotte en Van der Dijs, vindt dat Lips bevooroordeeld en dus partijdig is, en haalde de afwijzing aan van diverse getuigenverzoeken gedaan tijdens de regiezitting afgelopen juni.
 
Zoals bekend diende Sulvaran toen ruim 40 verzoeken in en de meeste hiervan werden door rechter Lips afgewezen. Onder die getuigen waren onder meer gouverneur Frits Goedgedrag en advocaat-generaal Anton van der Schans.
 
Het Openbaar Ministerie verzette zich tegen de wraking van de rechter.
 
“Het wrakingsverzoek werd te laat ingediend, pas op 14 augustus, terwijl de regiezitting in juni plaatsvond. Waarom tot nu wachten om de rechter te wraken?”
 
Het OM benadrukte verder vanochtend dat de verdediging misbruik maakt van de wrakingsmogelijkheid, aangezien dit geen middel is om een ‘intern hoger beroep’ mogelijk te maken tegen onwelgevallige beslissingen.
 
Verder oordeelt het OM dat de wrakingsactie van de verdediging een rookgordijn is om van de zaak Babel een politieke rechtszaak te maken. In verband hiermee verzocht het OM het hof om het wrakingsverzoek niet-ontvankelijk te verklaren, dan wel af te wijzen.
 
Advocaat Sulvaran was niet bereikbaar voor commentaar.
 
De behandeling vond vanochtend in het openbaar plaats en omstreeks half een in de middag werd die afgesloten. De beslissing van het hof volgt aanstaande vrijdag.
 
Bron: Amigoe
 
Gerrit Schotte and Cicely van der Dijs are represented in this case by attorney at law Eldon Sulvaran of law firm Sulvaran & Peterson.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.