Rechtbank wijst horen journalist als getuige af

PHILIPSBURG – De rechtbank in Sint Maarten wees gisteren een verzoek af om journalist Hilbert Haar als getuige te horen in de strafzaak tegen voormalig minister van Volksgezondheid Maria Buncamper-Molanus, haar man Claudius en drie andere verdachten.
 
Advocaat Jairo Bloem stelde dat het Openbaar Ministerie structureel informatie over het onderzoek naar de journalist had gelekt en dat de berichtgeving die zijn cliënten de afgelopen vijf jaar over zich heen hebben gekregen het onderzoek en de vervolging hebben beïnvloed. “Iedereen denkt dat mijn cliënt schuldig is", aldus Bloem.
 
Bloem wilde ook officier van Justitie Gonda van der Wulp, die volgens hem informatie had gelekt, als getuige oproepen, maar het gerecht wees dit af.
 
Criminele organisatie
Bloem verwees vooral naar de berichtgeving vlak nadat de zaak op 7 januari voor het eerst voor de rechter was geweest. De journalist meldde enkele dagen na de eerste zitting dat Buncamper-Molanus en de andere verdachten werden beschuldigd van lidmaatschap van een criminele organisatie die tot doel had het plegen van valsheid in geschrifte, het doen van verkeerde of onvolledige belastingaangiften en het vernietigen van bewijsmateriaal.
 
Van der Wulp reageerde laconiek en zei dat de informatie allemaal afkomstig is uit openbare dagvaardingen. Als zaakofficier heeft Van der Wulp geen contact met de media gehad over de vervolging van de ex-minister.
 
De inhoudelijke behandeling van het proces, waarin ook notaris Francis Gijsbertha, Theodore Oniel Walters en Ivan Havertong terechtstaan, is op 10 juni.
 
Caribisch Netwerk
 
 
Maria Buncamper-Molanus (47), her husband Claudius Buncamper and Theodore Oniel Walters (for Eco Green NV) are represented in this case by attorney Jairo Bloem of Bloem Bonapart & Aardenburg in Sint Maarten. Ivan Havertong (St. Maarten Building Suppplies) is represented by lawyer Geert Hatzmann. Notary Francis Gijsberth was not represented by a lawyer.
 
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.