Bram Moszkowicz op Curacao

WILLEMSTAD - Het advocatenkantoor van Bram Moszkowicz, Mr. Abraham Moszkowicz B.V., is formeel failliet verklaard, zo meldden diverse media donderdagmorgen. Eerder deze maand werd al het faillissement van de persoonlijke B.V. van de ex-advocaat uitgesproken.

De voormalig strafpleiter Bram Moszkowicz blijkt zich momenteel op Curaçao te bevinden, in een van de duurdere resorts van het eiland, aldus de Telegraaf.

Zijn zakelijk faillissement vroeg Moszkowicz zelf eind februari aan, omdat hij zijn schuldeisers niet meer kon betalen. Een van de schuldeisers is de Belastingdienst: curator Kreikamp bevestigt dat het kantoor nog een fiscale schuld heeft.

De Belastingdienst heeft nog zeker 170.000 euro tegoed van Moszkowicz’ persoonlijke B.V. Chatan. De resterende schuld van het advocatenkantoor aan de fiscus zou lager liggen. Eerder werd onder druk van de Belastingdienst al een deel van Moszkowicz’ inboedel verkocht.

 
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.