Sulvaran: ‘OM doet aan ‘trial by media’

WILLEMSTAD — Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, advocaat van de Babel-verdachten Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs, is niet te spreken over de manier waarop het Openbaar Ministerie de publieke opinie tracht te beïnvloeden door hem van allerlei dingen te beschuldigen, omdat hij de behandelende rechter Irma Lips heeft gewraakt.
 
Dat zei Sulvaran vanochtend op de radio.
 
De raadsman wilde niet in details treden over de behandeling zelf, aangezien het een ‘zeer delicate kwestie is, oftewel het wraken van een rechter’. Het OM is volgens hem geen partij in deze zaak, ‘maar werd uitgenodigd om aanwezig te zijn zoals tegenwoordig vaker gebeurt’.
 
Echter, het OM heeft gistermiddag via WhatsApp publiekelijk gemaakt dat het wrakingsverzoek tegen de rechter werd behandeld en beschuldigde de verdediging van het stel tevens ervan van de Babel-zaak een politieke rechtszaak te willen maken. Het wrakingsverzoek werd tevens als een rookgordijn hiervoor bestempeld door het OM.
 
“De procedure om een rechter van een zaak af te krijgen is op zich al complex genoeg. Het is onacceptabel dat het OM zoiets doet, terwijl het daar als toehoorder werd uitgenodigd en terwijl wij in ons verweer het nimmer over politiek hadden. De woordvoerder van het OM (Norman Serphos, red.) was als eerste aanwezig in de zaal.”
 
Het enige doel daarvoor is volgens de advocaat ‘trial by media’, oftewel een poging om de publieke opinie te beïnvloeden, terwijl het hof aanstaande vrijdag een beslissing zal nemen op het verzoek. Dit maakt het nog erger, aldus Sulvaran. “Het is een fenomeen dat wij al vier jaar meemaken en waaraan ook andere advocaten zich ergeren. Het zal niet heel lang meer duren voordat wij dit aanpakken.”
 
Bovendien is de actie riskant.“Het kan de verkeerde perceptie geven dat deze rechter geen goede rechter is.”
 
Volgens Sulvaran houdt het OM zich niet aan de gedragsregels van een overheidsinstantie. Iedereen, niet alleen de verdachten maar ook het OM, zal later verantwoordelijk worden gesteld voor hun handelingen, benadrukte Sulvaran.
 
Bron: Amigoe
 
 
Gerrit Schotte and Cicely van der Dijs are represented in this case by attorney at law Eldon Sulvaran of law firm Sulvaran & Peterson.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.