Ivar Asjes geeft geen uitleg over vertrek

WILLEMSTAD – Ivar Asjes heeft nog steeds geen uitleg gegeven over zijn vertrek als premier. Ook in zijn radioprogramma gisteren bij Radio Direct gaf hij geen verdere uitleg over zijn ontslag.
 
Wel gaf Asjes tijdens zijn programma aan niet langer lid te zijn van partij Pueblo Soberano. “Dat hoofdstuk is gesloten”, aldus de voormalige premier.
 
Gebrek aan vertrouwen tussen de premier en de fractie is volgens Ivar Asjes de reden voor zijn vertrek.
 
In een boodschap van bijna een half uur zei de voormalige premier dat hij maandagochtend met drie mensen heeft gesproken, waaronder twee parlementariërs.
 
Die meldden dat de fractie niet langerop één lijn stond met de premier; Ze konden hem niet meer steunen als premier. Een reden werd volgens Asjes niet gegeven.
 
Daarop heeft hij de ministerraad bijeengeroepen om zijn ontslag aan te kondigen. Asjes bedankte, zijn team en ging vervolgens naar de gouverneur.
 
Ook in het vervolg van het radioprogramma weigerde Asjes in te gaan op vragen van het publiek. Eén luisteraar vroeg hem om tenminste iets te zeggen, omdat hij dat verschuldigt is naar het volk. Asjes bedankte die luisteraar voor zijn mening en hing op.
 
Asjes wist wel te melden dat zijn rol is uitgespeeld binnen Pueblo Soberano en dat hij de partij inmiddels heeft verlaten. Hij richt zich nu op een vervolg van zijn politieke carriere, maar zei niet wat dat verder betekende. 
 
Related articles:

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.