Behandeling strafzaak Babel verplaatst naar februari

WILLEMSTAD - De inhoudelijke behandeling van de strafzaak Babel, waarin de verdachten Cicely van der Dijs en Gerrit Schotte door het openbaar ministerie zijn gedagvaard, stond gepland op woensdag 4 november 2015.
 
Het betrof de vijfde geplande zittingsdag in deze strafzaak.
 
Het onderzoek in de zaak is gereed op het horen van drie door de verdediging verzochte getuigen na.
 
Op de vorige zitting, die op 9 september 2015 plaatsvond, is de zaak teruggewezen naar de rechter-commissaris voor het horen van die drie getuigen, te weten één getuige in Engeland en twee getuigen in Italië.
 
Het is de rechter-commissaris niet gelukt om de getuigen vóór 4 november 2015 te horen. De getuigenverhoren zijn thans gepland op 18 november 2015 in Italië, omdat de drie getuigen zich daar zouden bevinden. 
 
Gelet op het feit dat de drie getuigen nog dienen te worden gehoord, kon de inhoudelijke behandeling van de zaak hedenochtend geen doorgang vinden.
 
De inhoudelijke behandeling is nu gepland op woensdag 17 februari 2016 en vrijdag 19 februari 2016, beide dagen om 9.00 uur.
 
De rechter heeft een extra pro forma zitting gepland op vrijdag 11 december 2015 om 9.00 uur om de stand van zaken met betrekking tot het horen van de drie getuigen te inventariseren.
 
 
Gerrit Schotte and Cicely van der Dijs are represented in this case by attorney at law Eldon Sulvaran of law firm Sulvaran & Peterson. Namens het Openbaar Ministerie Curacao treedt op officier van justitie mr. Ph. van Logten.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.