Vaders vraagt vrijlating van verdachte in moordzaak Wiels

WILLEMSTAD - Volgens Marije Vaders, de advocaat van de 26-jarige Luigi F. die op Curaçao vastzit op verdenking van moord op een van de moordenaars van Helmin Wiels, heeft Justitie geen enkel bewijs tegen F. Zij heeft dan ook de rechtbank verzocht haar cleint vrij te laten.
 
Vaders liet dat dinsdag weten op de lokale tv-zender CBA. Eerder die dag behandelde de rechter de zaak van Luigi F. in een besloten zitting.
 
Het voorarrest van een andere verdachte, een 43-jarige vrouw B. die vorige week werd opgepakt, werd dinsdag verlengd.
 
Luigi 'Preto' Lorenzo F., afkomstig van Curaçao, werd in juni in Zoetermeer gearresteerd. Hij zou Raul Martinez hebben vermoord, een Curaçaoënaar die werd verdacht van betrokkenheid bij de moord op politicus Wiels. Martinez zou de auto hebben gehuurd waarmee de daders na de moord op Pueblo Soberanoleider Helmin Wiels op 5 mei vluchtten.
 
Het lijk van Martinez werd in juni gevonden op het eiland. Het lichaam was in stukken gesneden. Het hoofd, de armen en de benen ontbraken. Om zijn identiteit te bevestigen was DNA-onderzoek nodig.
 
Wiels was de leider van Pueblo Soberano, de grootste partij van Curaçao. In mei werd hij geliquideerd op een strand bij Willemstad. De moord zou zijn uitgevoerd door leden van straatbende No Limit Soldiers, uit de wijk Koraal Specht in Willemstad, die huurmoorden uitvoert en die ook in Zoetermeer actief zou zijn. 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.