Advocaten in zaak Hato-shooting hebben meer tijd nodig

WILLEMSTAD — De drie rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie hebben vandaag de zaak die de naam Hato-shooting kreeg, niet meer behandeld.
 
Het hof heeft na correspondentie met de advocaten van de betrokken veroordeelden, Judrin ‘MOB’ Martis, Adriaan ‘Poison’ Martha en Raily Bart, respectievelijk Marije Vaders en Paula Janssen, op hun verzoek de zitting verdaagd. Dit om hun de nodige tijd te geven zich beter te kunnen voorbereiden op de zaak, meldt OM-woordvoerder Norman Serphos aan de Amigoe.
 
De zaak zou vandaag en morgen behandeld worden, maar dat wordt nu 7 en 8 april. Het gaat zoals bekend om de fatale schietpartij bij Hato op 15 juli vorig jaar, waarbij Erwin ‘Jais’ Juliana en diens neef Shentley ‘Champi’ Arnhem werden neergeschoten, en diverse personen ernstig gewond zijn geraakt.
 
De raadsvrouwen hadden eind oktober vorig jaar tijdens de pro-formazitting gepleit voor nader onderzoek, zoals het horen van diverse getuigen en de veroordeelde medeverdachten Renaldo ‘Naldo Rasta’ Martina en Gyvency ‘Rama’ Maria. Zij wilden de zaaksofficieren Gert Rip en Clarelli Hato-Willems horen over onder meer de toezeggingen die aan getuigen en (mede)verdachten zijn gedaan in deze zaak.
 
Vaders, de advocaat van de tot levenslang veroordeelden Judrin ‘MOB’ Martis en Adriaan ‘Poison’ Martha, wilde hiervoor ook de verbalisanten, namelijk de brigadier E. Riedel, de inspecteur M. Beaumont en de hoofdinspecteur van het Korps Politie Curaçao E. Martier, horen. Hierdoor zou men duidelijkheid krijgen over de gevoerde besprekingen tussen het OM, de verbalisanten en de betreffende medeverdachten en getuigen, en de daarbij gemaakte afspraken omtrent gelden voor het reizen, onderhoud en verblijfplaats van de bedoelde getuigen. Het hof heeft enkele weken later alle ingediende verzoeken afgewezen.
 
 
Related articles:

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.