Behandeling Magnus-zaak in augustus

WILLEMSTAD – De inhoudelijke behandeling van de zaak Magnus is verplaatst van 21 tot en met 23 mei naar 4 tot en met 8 augustus. Het aantal zittingsdagen is uitgebreid van drie naar vijf. Dat heeft de rechter vanmiddag besloten tijdens de tweede regiezitting in de rechtbank in Willemstad.
 
Alle verdachten blijven tot die tijd vastzitten. De advocaten van de verdachten hadden om het schorsen dan wel opheffen van detentie gevraagd, maar de rechter ging daar niet in mee. De feiten zijn te ernstig en het maatschappelijk belang is te groot, zei hij.
 
Daar komt bij dat Elvis K., alias Monster, heeft bekend de moordenaar van Helmin Wiels te zijn en bovendien een belastende verklaring aan het adres van zijn medeverdachten heeft afgelegd. Monster schoot Wiels dood en naar eigen zeggen heeft hij daar nu spijt van.
 
Voor wat betreft de detentie-omstandigheden waarin Carlos P. verkeert (hij zit gevangen in een politiecel in Rio Canario, die niet geschikt is voor langere detentie), zei de rechter dat dat voor nu geen gevolgen heeft maar later misschien wel. Hiermee doelt de rechter mogelijk op strafkorting.
 
Verder ging de rechter in op de eis van Olga Saleh- Kostrzewski, advocaat van Elvis K. alias Monster, om het Openbaar Ministerie (OM) niet-ontvankelijk te verklaren. Het OM heeft zich volgens de strafpleiter niet aan de wettelijke regels gehouden. Het OM zou Monster onder valse voorwendselen bekennende en belastende verklaringen hebben laten afleggen en ook zou K.’s toegang tot zijn advocaat ernstig zijn beperkt. Daarmee zijn Monsters rechten als gedetineerde geschonden en dus moet het OM niet-ontvankelijk verklaard worden, vindt Saleh. De rechter oordeelt er vooralsnog niet over, maar wil K. zelf horen. De eis van K.’s raadsvrouw is dus niet verworpen, benadrukte hij. De handelswijze van het OM verdient meer onderzoek voordat er een oordeel over geveld wordt, aldus de rechter.
 
Related articles:
- Verdachte in Wiels moordzaak op vrije voeten gesteld
Navarro laat parlement beslissen over aftreden
- Vaders vraagt vrijlating van verdachte in moordzaak Wiels
- No Limit Soldiers-leden opgepakt in Nederland
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.