George Jamaloodin langer vast, Robbie dos Santos op vrije voeten

WILLEMSTAD - Vandaag heeft de rechter-commissaris bij het gerecht in eerste aanleg van Curacao geoordeeld dat er in dit stadium voldoende verdenking is tegen de verdachte George Jamaloodin.
 
Het verzoek onmiddellijke invrijheidstelling van de verdachte op grond van artikel 91 Wetboek van Strafvordering is afgewezen. De vordering bewaring van het Openbaar Ministerie is toegewezen. 
 
De bewaring is de volgende fase van de voorlopige hechtenis en kan maximaal acht dagen duren en eventueel nog worden verlengd. Voor een bevel bewaring moet er sprake zijn van een zwaardere verdenking tegen de verdachte. Maandag zal de behandeling plaats vinden van een verzoek 
ingediend door de verdediging tot opheffing of schorsing van de bewaring. 
 
De rechter-commissaris heeft beslist dat Robbie dos Santos, die eerder deze week was aangehouden en in verzekering is gesteld, vrij gelaten moet worden. De rechter-commissaris heeft geoordeeld dat er op basis van het huidige dossier nog onvoldoende concrete en verifieerbare aanwijzingen zijn die een 
inverzekeringstelling van de verdachte rechtvaardigen. De rechter-commissaris heeft er in zijn beschikking nadrukkelijk op gewezen dat deze beslissing niet het einde betekent van de strafzaak tegen verdachte. 
 
Het onderzoek Maximus verkeert nu in een fase waarbij het noodzakelijk is om verdachten en betrokkenen te confronteren met de voorlopige resultaten van het onderzoek. Op verschillende wijze wordt hieraan uitvoering gegeven. Dit gebeurt onder meer door middel van zogeheten ontbiedingen en door middel van aanhoudingen met inverzekeringstelling. Bij een ontbieding wordt een persoon in de gelegenheid gesteld om een verklaring af te leggen en mag hij/zij daarna weer naar huis. Bij een aanhouding en inverzekeringstelling is het Openbaar Ministerie van mening dat het onderzoek vereist dat de verdachte een bepaalde periode vast moet blijven zitten in het belang van een goede 
uitvoering van het onderzoek. 
 
Jamaloodin en dos Santos worden verdacht van enige vorm van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels. Het onderzoek is nog steeds gaande.
 
 
 
Related articles:
 
Verdachte in Wiels moordzaak op vrije voeten gesteld
Navarro laat parlement beslissen over aftreden
- Vaders vraagt vrijlating van verdachte in moordzaak Wiels
- No Limit Soldiers-leden opgepakt in Nederland

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.